تِرید اِریا ، محدوده ی امن تریدر ها

  • تریدینگ بورد
    • بروکرهای منتخب
      سایر بروکرها
  • ریبیت فارکس
  • آموزش ها
  • ابزار ها
  • وبلاگ

فارکس چیست؟

فارکس چیست؟

فارکس یا forex یا fx برگرفته از Foreign Exchange و به معنی تبادل ارزهای خارجی است.بر همین مبنا بازار بین المللی ارز را فارکس نام گذاری کرده اند. حجم بسیار بالای معاملات در این بازار باعث شده فارکس بزرگترین بازار جهان باشد. فعالیت بازار فارکس در سال 1971 آغاز شده است و تاکنون روند روبه رشدی در سراسر جهان داشته است.

در بازار فارکس تمامی بانک‌ها (اعم از تجاری و مرکزی و سرمایه‌گذاری)، مؤسسات مالی بزرگ، شرکت‌های بیمه، صندوق‌های بازنشستگی و اشخاص حقیقی و …در آن ارزهای مختلفی همچون دلار آمریکا، یورو، پوند، ین و دیگر ارزهای کشور ها را معامله می‌کنند. البته امروزه با توجه به گسترش امکانات نرم افزاری و مالی و پلتفرم‌های معاملاتی، کارگزاران بازار فارکس، علاوه بر جفت ارزها، امکان معامله انواع فلزات گران‌بها، نفت، کالاهای کشاورزی و ارز دیجیتال و …را برای مشتریان خود فراهم کرده اند.

فارکس به چه سازمانی تعلق دارد؟

روال کار در بازار فارکس به این صورت است که ارزها به صورت جفت مبادله می شوند و ارزش ارزها با توجه به میزان عرضه و تقاضا نسبت به یکدیگر تغییر می کند پر واضح است که شخص یا سازمانی تعیین کننده قیمت ارزها در بازار فارکس نیست.

زمان فعالیت بازار

بازار فارکس از ساعت 1:30 بامداد روز دوشنبه به وقت ایران شروع می شود و در روز شنبه ساعت 1 بامداد تعطیل می شود. و در طول این مدت معامله گران می توانند به صورت 24 ساعته در بازار فعال باشند.

هر روز کاری در بازار فارکس در شرقی ترین بازارها که مهمترین آنها به ترتیب شامل سیدنی در استرالیا و توکیو در  ژاپن و هنگ کنگ در چین می باشد آغاز می شود و بعد ازآن نوبت به بورس فرانکفورت در آلمان می رسد، سپس بورس لندن و نهایتا به بورس نیویورک در آمریکا خاتمه می یابد. و این چرخه هر روز(غیر از شنبه و یکشنبه) تکرار می شود در واقع با بسته شدن یک بازار، فعالیت بازار بعدی آغاز می شود و از کشوری به کشور دیگر منتقل می شود و هدف این است که بازار فارکس 24 ساعته باز باشد. البته در بعضی ساعات این بازارها به طور همزمان فعالیت دارند و بیشترین حجم معاملات زمانی رخ می دهد که بازار نیویورک و اروپا به صورت همزمان باز هستند و فعالیت می کنند.

ویژگیهای بازار فارکس

  1. فارکس بازاری OTC(Over the Counter) است بدین معنا که مکان فیزیکی ندارد و بازار متمرکزی نیست و همه معامله گران در سراسر جهان تنها با در دسترس داشتن یک رایانه می توانند معامله کنند.
  2. فارکس بازاری دو سویه است بدین ترتیب هم در روند صعودی بازار و هم در جهت نزولی بازار می توان وارد معامله شد و به سود رسید.
  3. استفاده از لوریج یا اهرم معاملاتی در بازار فارکس به شما این امکان را می دهد که چند برابر سرمایه خود اقدام به خرید یا فروش کنید.البته این موضوع را در نظر داشته باشید اگر به درستی از این امکان استفاده نکنید متضرر خواهید شد.
  4. انجام معاملات سفارشی و تعیین حد سود و ضرر در غیاب معامله گر
  5. هزینه بسیار ناچیز برای انجام معاملات
  6. نقد شوندگی در بازار فارکس بسیار زیاد است و این به دلیل حجم بالای معاملات در این بازار است و شما هر لحظه اراده کنید می توانید اقدام به خرید یا فروش کنید و نیاز نیست شما به دنبال خریدار یا فروشنده باشید.
  7. وجود نمادهای زیاد در بازار فارکس مانند جفت ارزها، کارنسی ها، کریپتو کارنسی ها، سهام و … این امکان را به شما می دهد در هر لحظه فرصتی برای معامله داشته باشید.
  8. امکان استفاده رایگان از حساب آزمایشی در بازار فارکس به شما این امکان را می دهد تا استراتژی معاملاتی خود را تست کنید و همچنین امکانات و نمادهای کارگزاری را بررسی کنید.

تاثیر اخبار بر بازار فارکس

با توجه به جهانی بودن  بازار فارکس، اخبار و وقایع مهم قدرت‌های بزرگ اقتصادی، بر نوسانات این بازار تاثیر مستقیم دارند و باعث به حرکت درامدن بازار می شود. در نظر داشته باشید که اخبار و رویدادهای آمریکا تاثیر زیادی در بازار فارکس دارد چرا که امریکا بزرگترین قدرت اقتصادی جهان است و هر خبر و داده ای از امریکا می تواند نوسانات زیادی در بازار به وجود آورد.

نظارت بر بازار فارکس

با توجه به ماهیت غیر متمرکز بازار فارکس، سازمانهای نظارتی با وضع قوانین و پیگیری فعالیت بروکرها سعی دارند از بروز مشکلات و تخلفات گوناگون توسط آن‌ها جلوگیری نمایند، به این نهادها رگولاتور می گویند.

لازم به ذکر است رگولاتورها، تحت نظارت دستگاه اقتصادی کشورهای مبدأ هستند که مهمترین انها عبارتند از: NFA (آمریکا)، FCA (انگلستان)، FINMA (سوئیس)، BaFin (آلمان)، Mifid (اتحادیه اروپا)، ASIC (استرالیا)، FMA (نیوزلند) و CySEC (قبرس) می باشند.

در مقاله بررسی بروکرها عنوان شد که یکی از مهمترین معیارهای انتخاب بروکر، دارا بودن یکی از این روگلاتوریها است.

البته رگولاتورهایی هم هستند که به آنها آف شور میگویند. رگولاتورهای آف شور به دلیل اینکه بر عملکرد موسسات و شرکتهای مالی نظارت کمتری دارند از اعتبار کمتری نیز برخوردارند و همین نظارت پایین و قوانین سهل آنهاست که به کشورهای تحریمی چون ایران خدمات ارائه میدهند.

امتیاز شما به این مقاله

ثبت کامنت جدید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *